Γιατί να μάθω μια ξένη γλώσσα;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας είναι ευεργετική και βοηθάει στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς σου.

  1. Διεγείρει τον εγκέφαλό σου.

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας βοηθά αναμφίβολα να παραμείνει σε εγρήγορση ο εγκέφαλός σου. Η κατάκτηση μιας νέας γλώσσας σημαίνει ότι πρόκειται να μάθεις ένα εντελώς νέο σύνολο κανόνων γραμματικής και λεξιλογίου. Καθώς ο εγκέφαλός σου προσπαθεί να συμβαδίσει με την πολυπλοκότητα της νέας γλώσσας και να υιοθετήσει τα νέα πρότυπα, νέες εξελίξεις συμβαίνουν σε αυτόν. Ακριβώς όπως οι μύες, ο εγκέφαλος γίνεται πιο δυνατός και μεγαλύτερος όσο περισσότερο χρησιμοποιείται. Τίποτα δεν προκαλεί τον εγκέφαλο όπως η εκμάθηση μιας γλώσσας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η απόκτηση μιας νέας γλώσσας βοηθά στην αποτροπή της πνευματικής γήρανσης. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι πολύγλωσσοι ενήλικες βίωσαν τα πρώτα σημάδια του Αλτσχάιμερ και της άνοιας σε μεταγενέστερη ηλικία σε σύγκριση με τους μονόγλωσσους.

  1. Έχεις περισσότερες επαγγελματικές επιλογές.

Ζούμε σε έναν πολυπολιτισμικό κόσμο. Πολλές εταιρείες ανοίγουν γραφεία στο εξωτερικό για να επεκτείνουν την αγορά τους. Άρα η ανάγκη για δίγλωσσους, τουλάχιστον, υποψηφίους είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Με την απόκτηση μιας ξένης γλώσσας, θα διπλασιάσεις τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων εργασίας για εσένα και θα ανέβεις τα σκαλιά της καριέρας σου πολύ πιο γρήγορα. Στις μέρες μας, τα άτομα που γνωρίζουν περισσότερες από μία γλώσσες έχουν υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας σε όλους τους κλάδους, καθώς οι εργοδότες θεωρούν αυτούς καλύτερους φορείς επικοινωνίας και επίλυσης προβλημάτων. Και φυσικά δεν ξεχνάμε ότι η πιστοποίηση σε μια ξένη γλώσσα προσφέρει επιπλέον μόρια στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και σε φέρνει πιο κοντά στον διορισμό σου στον δημόσιο τομέα.

  1. Σε κάνει multitasker

Δεν είναι πολλοί οι καλοί στο multitasking. Ωστόσο, αυτό συχνά δεν ισχύει για δίγλωσσα και πολύγλωσσα άτομα. Ο εγκέφαλός τους εξασκείται στην εναλλαγή από τη μια γλώσσα στην άλλη καθημερινά. Όταν ο εγκέφαλος συνηθίσει σε αυτήν την απαιτητική δουλειά της εναλλαγής από τη μια γλώσσα στην άλλη, δεν είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί αυτή η δεξιότητα και σε άλλες εργασίες. Το κέντρο ξένων γλωσσών για ενήλικες Learn Again στη Γλυφάδα, σου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσεις ευχέρεια στην επικοινωνία μαθαίνοντας Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά, σε ολιγομελή τμήματα ενηλίκων σε μικρό χρονικό διάστημα, δια ζώσης ή online.

  1. Ενισχύει την αυτοεκτίμησή σου

Κανείς δεν θέλει να μπαίνει στο επίκεντρο μιας συζήτησης, ειδικά όταν μιλάει σε μια ξένη γλώσσα και οι πιθανότητες να κάνει λάθη είναι αρκετά μεγάλες. Ωστόσο, αυτό είναι που χαρακτηρίζει την εκμάθηση γλωσσών. Σε βγάζει ξανά και ξανά από το καβούκι σου μέχρι τελικά, να σε κάνει να νιώθεις άνετα σε κάθε περίσταση, ανεξάρτητα από το αν κάνεις λάθη ή όχι.

  1. Περνάς ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο σου

Γιατί θα πρέπει η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας να θεωρείται βαρετή και κουραστική; Στο φροντιστήριο ξένων γλωσσών για ενήλικες Learn Again που βρίσκεται στο κέντρο της Γλυφάδας, στην «καρδιά» των νοτίων προαστίων, σε ένα μοντέρνο και ευχάριστο περιβάλλον θα έχεις την ευκαιρία να συνδυάσεις τη μάθηση με την ψυχαγωγία. Η γνώση είναι ένας ολόκληρος νέος κόσμος στη μουσική, στο θέατρο, τον κινηματογράφο, τα ταξίδια και πολλά άλλα.

Τα οφέλη της εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας είναι αμέτρητα. Έχοντας αυτό κατά νου, επίλεξε μια γλώσσα που βρίσκεις συναρπαστική και ελκυστική ανάμεσα σε Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά και άνοιξε την πόρτα στα πολλά οφέλη που προκύπτουν από τη γλωσσική επάρκεια. Στο κέντρο ξένων γλωσσών για ενήλικες Learn Again μπορούμε να σε βοηθήσουμε να μάθεις τη γλώσσα που επιθυμείς εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά. Επικοινώνησε μαζί μας για να βρούμε από κοινού το πρόγραμμα που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.

100% επιτυχία στην περσινή χρονιά

Ολιγομελή Τμήματα έως 6 άτομα

Δυνατότητα πληρωμής σε 12 άτοκες δόσεις

Ευέλικτος Προγραμματισμός Μαθημάτων