Ιταλικά

Σίγουρα τα ιταλικά έχουν την φήμη της όμορφης, «μουσικής» γλώσσας που μαγνητίζει το αυτί στο άκουσμά της. Στην Ελλάδα είναι μια από τις πιο διάσημες επιλογές ειδικά ως τρίτη γλώσσα στους ενήλικες ή και η κατεξοχήν επιλογή από όσους θέλουν να επιλέξουν μια ξένη γλώσσα με αρκετές γραμματικές ομοιότητες με τα ελληνικά, γεγονός που καθιστά την εκμάθησή της σχετικά εύκολη για τους Έλληνες σπουδαστές. Επίσης, στα ιταλικά (όπως και στα ελληνικά) ισχύει σε μεγάλο ποσοστό το «ό,τι βλέπεις διαβάζεις», γεγονός που καθιστά αρκετά εύκολη την εκμάθηση της προφοράς των ιταλικών λέξεων. Και μπορεί η δομή της γλώσσας να βοηθά πολύ την εκμάθησή της αλλά σίγουρα υπάρχουν και πολλά άλλα πλεονεκτήματα για κάποιον που αποφασίζει να μπει στον μαγικό κόσμο των ιταλικών.

Καταρχάς, ιταλικά είναι επίσημη γλώσσα στην Ιταλία, στην Ελβετία, στο San Marino και σε κάποιες περιοχές της Σλοβενίας και Κροατίας. Αλλά υπάρχει ένας σχετικά υψηλός αριθμός ανθρώπων που μιλάνε ιταλικά και στον Καναδά, Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες και σε αρκετά αλλά κράτη. Για αυτό τον λόγο, όποιος ενδιαφέρεται να ζήσει, να δουλέψει ή να σπουδάσει σε κάποια από αυτές τις χώρες, η γνώση ιταλικών αποτελεί αναμφίβολο προσόν.  Το να μιλάς ιταλικά είναι ένα εφόδιο για την εξέλιξή σου  σε προσωπικό, ανθρώπινο, πολιτιστικό και επαγγελματικό επίπεδο …η ιταλική βιομηχανία είναι μία από τις  σημαντικότερες  στον κόσμο.

Τέλος, τα ιταλικά είναι η γλώσσα της χώρας όπου αναπτύχθηκε ένας από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς της αρχαιότητας, ο ρωμαϊκός. Με τον πολιτισμό αυτό μας συνδέουν εδώ και χιλιάδες χρόνια στενοί δεσμοί. Ο ρωμαϊκός πολιτισμός στηρίχθηκε και επηρεάστηκε βαθύτατα από τον αρχαίο ελληνικό, τα δε λατινικά δημιουργήθηκαν πάνω σε μια αρχαιοελληνική βάση. Τα λατινικά είναι ο πρόγονος της σύγχρονης ιταλικής γλώσσας και η μητέρα γλώσσα πολλών ευρωπαϊκών γλωσσών (ισπανικά, πορτογαλικά, γαλλικά, , ρουμάνικα) καθώς και τοπικών γλωσσών ή διαλέκτων.

 

Και αν θέλετε ,μετά από αυτό το ταξίδι, ένα  πιστοποιητικό ,ελάτε να διαλέξουμε μαζί ποιο σας ταιριάζει! Οι επιλογές είναι πολλές (celi, pilda, diploma istituto italiano/ kpg) και… IN BOCCA AL LUPO!

Τα ιταλικά είναι η γλώσσα μιας υψηλά τεχνολογικής και βιομηχανικής χώρας (5η στον κόσμο και μέλος των G7) και με ηγετική θέση παγκοσμίως σε τομείς όπως γεωργία, τουρισμός, μόδα, τέχνες). Η Ιταλία αποτελεί την 7η παγκόσμια οικονομική δύναμη Το συγκριτικό πλεονέκτημά της είναι η βιομηχανία, ειδικότερα δε οι μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις που ειδικεύονται σε παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και σχεδίου. Το «Made in Italy» παραμένει ως σήμερα εγγύηση ποιότητας και υψηλών στάνταρ. Επίσης, η Ιταλία κατατάσσεται πλέον δεύτερη μεταξύ των κυριότερων εμπορικών εταίρων της Ελλάδας. Είναι η δεύτερη χώρα προορισμού ελληνικών προϊόντων με ποσοστό συμμετοχής 11,2% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών (πηγή: ΕΣΥΕ).

Επιπλέον, με τη γνώση των Ιταλικών το ταξίδι στην Ιταλία μπορεί να εξελιχθεί σε εμπειρία ζωής. Γιατί για να απολαύσεις τα ταξίδια σου στην Ιταλία ,για να αποκτήσεις  πραγματικά τη γαστρονομική παιδεία που κρύβεται σε μία pizza alle Quattro stagioni, στην pasta alla Norma η σε ένα aperitivo πρέπει να γνωρίζεις, όχι μόνο τη γλώσσα, αλλά και τις αποχρώσεις της. Όλα αυτά σημαίνουν ποιότητα, στιλ …γιατί Ιταλικά είναι και Dolcevita!

Scores & Χρόνοι

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που επιλέγεις να μάθεις ιταλικά, έχεις έρθει στο κατάλληλο μέρος.

Στο κέντρο ξένων γλωσσών Learn again στη Γλυφάδα, θα βρεις εξαιρετικούς καθηγητές, με πολυετή εμπειρία στους ενήλικες.

Μαζί θα επιλέξουμε το πρόγραμμα σπουδών που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για οποιαδήποτε απορία