Γαλλικά

Τα γαλλικά αποτελούσαν και αποτελούν παραδοσιακά μια από τις κατεξοχήν διάσημες επιλογές για δεύτερη ξένη γλώσσα στην Ελλάδα. Είναι μια ζωντανή γλώσσα που ομιλείται από 160 εκατομμύρια ανθρώπους σε πέντε ηπείρους. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τη Γενική Δ/νση Παιδείας και Πολιτισμού της Ε.Κ. η γαλλική αποτελεί τη δεύτερη επιλογή από τις 11 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε. μετά τα αγγλικά. Εξάλλου, διδάσκεται σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες του πλανήτη. Αν παρόλα αυτά εξακολουθείς να μην είσαι σίγουρος/η για το αν τα γαλλικά είναι η κατάλληλη επιλογή για εσένα, υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που μπορούν να σε πείσουν να κάνεις κάτι καλό για τον εαυτό σου και να ξεκινήσεις αύριο κιόλας.

Καταρχάς, στον εργασιακό τομέα, η Γαλλία συγκαταλέγεται παραδοσιακά μεταξύ των χωρών με έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται σήμερα περίπου 120 επιχειρήσεις γαλλικής προέλευσης ή κοινοπραξίες με αντίστοιχες ελληνικές. Για αυτό τον λόγο αν ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς με τομείς της οικονομίας, της νομικής, του εμπορίου, της μηχανολογίας, της τεχνολογίας και των επικοινωνιών, τα γαλλικά δίνουν πολλές ευκαιρίες για επαγγελματική σταδιοδρομία.

Σε εργασιακό επίπεδο, αν επιθυμείς να διαπρέψεις σε καλλιτεχνικούς τομείς της μόδας, της κομμωτικής, της παραγωγής καλλυντικών και της μαγειρικής, απαραίτητη θεωρείται η γνώση των γαλλικών καθώς η Γαλλία είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη σε αυτούς τους κλάδους. Αλλά και στον τομέα του τουρισμού, τα γαλλικά θεωρούνται αναμφίβολο προσόν αφού η Γαλλική ομιλείται από πληθώρα τουριστών απ’ τις Αντίλλες μέχρι τη Γαλλία, απ’ την Αφρική ως την Ελβετία, απ’ το Μονακό μέχρι την Ταϊτή, απ’ τις Σεϋχέλλες μέχρι τον Καναδά και απ’ το Βιετνάμ ως το Βέλγιο.

Δεν πρέπει να ξεχνάς επίσης ότι η κουλτούρα της Γαλλίας είναι τεράστια. Η συγκεκριμένη γλώσσα έχει να παρουσιάσει μεγάλη λογοτεχνική ποικιλία και μουσικό πλούτο. Η Γαλλία αποτελεί σημείο πολιτιστικής αναφοράς στην παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών στην Ευρώπη, σε αριστουργήματα της λογοτεχνίας ενώ σου δίνει την δυνατότητα άμεσης επαφής με το γαλλικό διαφωτισμό, αφετηρία του σύγχρονου πολιτισμού.

Αν λοιπόν θέλεις να αποκτήσεις ουσιατική γνώση αυτής της μαγικής γλώσσας με εξειδικευμένους καθηγητές που θα σου διδάξουν την σωστή προφορά και θα σου διεγείρουν την αγάπη για μάθηση, δεν έχεις παρά να ξεκινήσεις εδώ τα μαθήματα Γαλλικών σου και μαζί θα βρούμε το πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου. Επιπλέον, παρέα θα βρούμε την πιστοποίηση που σου ταιριάζει καλύτερα επιλέγοντας μεταξύ DELF/DALF, Sorbonne και ΚΠΓ. Σε περιμένουμε!

Επιπλέον, τα γαλλικά είναι μια από τις 5 γλώσσες του Ο.Η.Ε. ενώ ταυτόχρονα είναι η επίσημη γλώσσα των δημοσίων σχέσεων, των Ηνωμένων Εθνών, της UNESCO και του NATO. Τα κέντρα εργασιών και αποφάσεων της Ε.Ε. βρίσκονται σε γαλλόφωνες περιοχές όπως οι Βρυξέλλες, το Στρασβούργο, και το Λουξεμβούργο. Επίσης, στην γαλλόφωνη Ελβετία βρίσκεται το παγκόσμιο νομισματικό, διπλωματικό, ολυμπιακό και τουριστικό κέντρο. Επίσης, όλο και περισσότερα κράτη, παράλληλα με την τοπική τους γλώσσα έχουν και τη Γαλλική ως επίσημη. Συνεπώς, αν η καριέρα σε κάποιον απο τους πολλούς διεθνείς οργανισμούς σου ακούγεται καλή ιδέα, η γνώση αυτής της γλώσσας είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Τα Γαλλικά, επίσης, αποτελούν την γλώσσα της επιστήμης και των γραμμάτων. Οι περισσότερες πολιτιστικές, αρχαιολογικές, εθνολογικές ή γλωσσολογικές έρευνες έχουν γίνει, σχεδόν αποκλειστικά, στη Γαλλική. Σε πανεπιστημιακό επίπεδο, ένα καλό επίπεδο Γαλλικών σου δίνει την ευκαιρία να σπουδάσεις  στα καλύτερα πανεπιστήμια της Γαλλίας (Sorbonne, Pierre Marie Curie University, HEC, Polytechnique, ESSEC) με δυνατότητες κρατικών επιχορηγήσεων της γαλλικής κυβέρνησης για μεταπτυχιακές σπουδές. Τέλος, εξ αιτίας του υψηλού επιστημονικού και τεχνολογικού επιπέδου της Γαλλίας (τηλεπικοινωνίες, αεροδιαστημική, αποστολή και εγκατάσταση δορυφόρων, ιατρικές έρευνες σε Ινστιτούτα όπως αυτό του Παστέρ κτλ) πολλοί την προτιμούν για ανώτατες εξειδικευμένες σπουδές.

Scores & Χρόνοι

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που επιλέγεις να μάθεις γαλλικά έχεις έρθει στο κατάλληλο μέρος.

Στο κέντρο ξένων γλωσσών Learn again στη Γλυφάδα, θα βρεις εξαιρετικούς καθηγητές, με πολυετή εμπειρία στους ενήλικες.

Μαζί θα επιλέξουμε το πρόγραμμα σπουδών που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για οποιαδήποτε απορία