δια ζώσης μαθήματα Γαλλικών στη Γλυφάδα - onlìne μαθήματα Γαλλικών σε όλη την Ελλάδα

Τα Γαλλικά αποτελούσαν και αποτελούν, παραδοσιακά, μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές για δεύτερη ξένη γλώσσα στην Ελλάδα. Είναι μια ζωντανή γλώσσα που ομιλείται από 160 εκατομμύρια ανθρώπους σε πέντε ηπείρους. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τη Γενική Δ/νση Παιδείας και Πολιτισμού της Ε.Κ., η γαλλική γλώσσα αποτελεί τη δεύτερη επιλογή από τις 11 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε. μετά τα Αγγλικά. Εξάλλου, διδάσκεται σε όλες τις χώρες του πλανήτη. Αν παρ’ όλα αυτά εξακολουθείς να μην είσαι σίγουρος/η για το αν τα γαλλικά είναι η κατάλληλη επιλογή για εσένα, υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που μπορούν να σε πείσουν να κάνεις κάτι καλό για τον εαυτό σου και να ξεκινήσεις σήμερα κιόλας!

Καταρχάς, στον εργασιακό τομέα, η Γαλλία συγκαταλέγεται, παραδοσιακά, μεταξύ των χωρών με έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται σήμερα περίπου 120 επιχειρήσεις γαλλικής προέλευσης ή κοινοπραξίες με αντίστοιχες ελληνικές. Γι’ αυτόν τον λόγον αν ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς με τομείς της οικονομίας, της νομικής, του εμπορίου, της μηχανολογίας, της τεχνολογίας και των επικοινωνιών, τα Γαλλικά δίνουν πολλές ευκαιρίες για επαγγελματική σταδιοδρομία.

Σε εργασιακό επίπεδο, αν επιθυμείς να διαπρέψεις σε καλλιτεχνικούς τομείς της μόδας, της κομμωτικής, της παραγωγής καλλυντικών και της μαγειρικής, απαραίτητη θεωρείται η γνώση των Γαλλικών καθώς η Γαλλία είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη σε αυτούς τους κλάδους. Αλλά και στον τομέα του τουρισμού, η γαλλική γλώσσα θεωρείται αναμφίβολο προσόν, αφού η Γαλλική ομιλείται από πληθώρα τουριστών απ’ τη Γαλλία μέχρι τις Αντίλλες, απ’ την Ελβετία ως την Αφρική, απ’ το Μονακό μέχρι την Ταϊτή, απ’ τον Καναδά ως τις Σεϋχέλλες και απ’ το Βέλγιο μέχρι το Βιετνάμ.

Δεν πρέπει να ξεχνάς επίσης ότι η κουλτούρα της Γαλλίας είναι τεράστια. Η συγκεκριμένη γλώσσα έχει να παρουσιάσει μεγάλη λογοτεχνική ποικιλία και μουσικό πλούτο. Η Γαλλία αποτελεί σημείο πολιτιστικής αναφοράς σε αριστουργήματα της λογοτεχνίας, στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών και η γνώση της γαλλικής γλώσσας σού δίνει την δυνατότητα άμεσης επαφής με το γαλλικό διαφωτισμό, αφετηρία του σύγχρονου πολιτισμού.

Επιπλέον, τα Γαλλικά είναι μια από τις 5 γλώσσες του Ο.Η.Ε., ενώ ταυτόχρονα είναι η επίσημη γλώσσα των δημοσίων σχέσεων των Ηνωμένων Εθνών, της UNESCO και του NATO. Τα κέντρα εργασιών και αποφάσεων της Ε.Ε. βρίσκονται σε γαλλόφωνες περιοχές όπως το Στρασβούργο, οι Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο. Επίσης, στη γαλλόφωνη Ελβετία βρίσκεται το παγκόσμιο νομισματικό, διπλωματικό, ολυμπιακό και τουριστικό κέντρο. Επιπλέον, πολλά κράτη, παράλληλα με την τοπική τους γλώσσα έχουν και ως επίσημη και τα Γαλλικά. Συνεπώς, αν η καριέρα σε κάποιον από τους πολλούς διεθνείς οργανισμούς σού ακούγεται καλή ιδέα, η γνώση αυτής της γλώσσας είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Τα Γαλλικά, επίσης, αποτελούν την γλώσσα της επιστήμης και των γραμμάτων. Οι περισσότερες πολιτιστικές, αρχαιολογικές, εθνολογικές ή γλωσσολογικές έρευνες έχουν γίνει, σχεδόν αποκλειστικά, στα Γαλλικά. Ένα καλό επίπεδο Γαλλικών σού δίνει την ευκαιρία να σπουδάσεις  στα καλύτερα πανεπιστήμια της Γαλλίας (Sorbonne, Pierre Marie Curie University, HEC, Polytechnique, ESSEC) με δυνατότητες κρατικών επιχορηγήσεων της γαλλικής κυβέρνησης για μεταπτυχιακές σπουδές. Τέλος, εξαιτίας του υψηλού επιστημονικού και τεχνολογικού επιπέδου της Γαλλίας (τηλεπικοινωνίες, αεροδιαστημική, αποστολή και εγκατάσταση δορυφόρων, ιατρικές έρευνες σε Ινστιτούτα όπως αυτό του Παστέρ κτλ) πολλοί την προτιμούν για ανώτατες εξειδικευμένες σπουδές.

Αν, λοιπόν, θέλεις να αποκτήσεις ουσιαστική γνώση αυτής της μαγικής γλώσσας με εξειδικευμένους καθηγητές που θα σου διδάξουν τη σωστή προφορά και θα σου διεγείρουν την αγάπη για μάθηση, δεν έχεις παρά να ξεκινήσεις τα μαθήματα Γαλλικών στο κέντρο ξένων γλωσσών για ενήλικες Learn Again στη Γλυφάδα και μαζί θα βρούμε το πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου. Επιπλέον, παρέα θα βρούμε την πιστοποίηση που σου ταιριάζει καλύτερα επιλέγοντας μεταξύ DELF/DALF, Sorbonne και ΚΠΓ. Σε περιμένουμε!

Scores & Χρόνοι

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που επιλέγεις να μάθεις Γαλλικά έχεις έρθει στο κατάλληλο μέρος.

100% επιτυχία στην περσινή χρονιά

Ολιγομελή Τμήματα έως 6 άτομα

Δυνατότητα πληρωμής σε 12 άτοκες δόσεις

Ευέλικτος Προγραμματισμός Μαθημάτων

Στο κέντρο ξένων γλωσσών Learn Again στη Γλυφάδα, θα βρεις εξαιρετικούς καθηγητές, με πολυετή εμπειρία στους ενήλικες.

Μαζί θα επιλέξουμε το πρόγραμμα σπουδών που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για οποιαδήποτε απορία