Κερδίστε μόρια για το ΑΣΕΠ με πτυχία γλωσσομάθειας

Η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί απαραίτητο προσόν για την πρόσληψη στο δημόσιο και ειδικότερα στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. Σε κάθε προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. για θέσεις εργασίας στο Δημόσιο, ένα Πτυχίο Γλωσσομάθειας σημαίνει περισσότερες πιθανότητες για την επιτυχία σου. Αυτό σημαίνει ότι η απόκτηση ενός πτυχίου γνώσης ξένων γλωσσών, κρίνεται πλέον απαραίτητη για τη συγκέντρωση επιπλέον μορίων στις προκηρύξεις αυτές.

Πιο συγκεκριμένα οι γνώσεις ξένων γλωσσών, με βάση τις ισχύουσες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μοριοδοτούνται ανάλογα με το γνωστικό επίπεδο ως εξής:

  • Άριστη γνώση (επίπεδο C2) – 70 μόρια
  • Πολύ καλή γνώση (επίπεδο C1) – 50 μόρια
  • Καλή γνώση(επίπεδο B2) – 30 μόρια

Για τον ΑΣΕΠ που αφορά τον νέο τρόπο εισαγωγής στο Δημόσιο ο οποίος θα κάνει πρεμιέρα την άνοιξη του 2022.

  • Κατά μία (1) μονάδα για τους κατόχους τίτλου άριστης γνώσης της αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ισπανικής ή ιταλικής γλώσσας.Η άριστη γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας από τις ανωτέρω, καθώς και η άριστη γνώση οποιασδήποτε άλλης ξένης γλώσσας σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο παράρτημα γλωσσομάθειας του ΑΣΕΠ, βαθμολογείται με μισή (0,5) μονάδα.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα μονίμων διορισμών εκπαιδευτικών:

  • Άριστη γνώση έως δύο (2) ξένων γλωσσών:   επτά (7) μονάδες για  κάθε μία (1) εξ αυτών.
  • Πολύ καλή γνώση έως δύο (2) ξένων γλωσσών: πέντε (5) μονάδες για κάθε μία (1) εξ αυτών.
  • Καλή γνώση έως δύο (2) ξένων γλωσσών : τρεις (3) μονάδες για κάθε μία (1) εξ αυτών.

* Επειδή η μοριοδότηση της κάθε πιστοποίησης μπορεί να διαφέρει από προκήρυξη σε προκήρυξη, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τσεκάρεις τα μόρια που σου προσφέρει το εκάστοτε επίπεδο με βάση την θέση που σε ενδιαφέρει. 

Μην χάνεις λοιπόν χρόνο και έλα στο κέντρο ξένων γλωσσών Learn Again να βρούμε μαζί το πιστοποιητικό που σου ταιριάζει και μπορεί να σου δώσει τον μέγιστο αριθμό μορίων για την προκήρυξη που σε ενδιαφέρει.

Στο κέντρο ξένων γλωσσών Learn again στη Γλυφάδα, θα βρεις εξαιρετικούς καθηγητές, με πολυετή εμπειρία στους ενήλικες.

Μαζί θα επιλέξουμε το πρόγραμμα σπουδών που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για οποιαδήποτε απορία